Dreptul muncii

Dreptul muncii nu doar ca este extrem de formalist, dar prezinta si un specific deloc de neglijat: sarcina probei este la angajator, ceea ce inseamna ca acesta este responsabil sa demonstreze ca deciziile pe care le ia cu privire la angajati sunt corecte, justificate si legale.

Tocmai de aceea, avocatii nostri pun un mare accent pe consultanta de preventie, ceea ce inseamna ca ii consiliaza pe angajatori cu privire la deciziile luate si actele emise inainte ca acestea sa devina oficiale.

In plus, consideram ca este necesar sa cunoastem cu adevarat clientul caruia ii oferim consultanta, asistare si reprezentare, precum si specificul activitatii sale, pentru ca doar asa putem sa raspundem nevoilor sale concrete.

Chiar daca un Contract colectiv de munca sau un Regulament de ordine interioara cuprinde, in mare parte, clauze asemanatoare, exista diferente esentiale referitoare la politica de personal, clauzele de confidentialitate, evaluarile profesionale sau abaterile disciplinare. Aceste elemente specifice sunt avute in vedere in ipoteza unui conflict de munca si pot duce la castigarea sau pierderea unui proces.

Tinand cont de cele de mai sus, avocatii nostri ofera consultanta angajatorilor cu privire la redactarea, revizuirea, incheierea si inregistrarea Contractelor colective de de munca si a actelor aditionale la acestea, redactarea si modificarea Regulamentelor de ordine interioara, a Politicilor de personal, a actelor aditionale la Contractele individuale de munca cuprinzand clauze specifice. In plus, la solicitarea angajatilor, ne intalnim cu angajatii acestora,  pentru a le explica continutul acestor acte, semnificatia unor termeni si clauze sau consecintele unor actiuni.

In ceea ce priveste deciziile luate de catre angajatori, ne asiguram ca acestea respecta conditiile de fond si de forma, termenele legale si restul obligatiilor care le revin acestora.

In situatia in care angajatorul este nevoit sa faca reduceri de personal ca urmare a reducerii activitati sau a retehnologizarii, il asistam pe durata intregii proceduri, indiferent daca vorbim de concedieri individuale sau colective.

In fata instantei de judecata il reprezentam pe angajator in ipoteza in care salariatii contesta actele emise de catre acesta, pentru a-i apara interesele.

Producerea de pagube de catre un angajat in patrimoniul unui angajator, intentionat sau din neglijenta este un comportament ce va atrage raspundere angajatului. Ne asiguram ca, pe langa raspundere angajatului, disciplinara si, eventual penala, angajatorul isi recupereaza integral si prejudiciul cauzat, sens in care redactam in numele acestuia plangeri penale cu constituiri de parte civila, actiuni in raspunedere patrimoniala sau incercam solutionarea problemei pe cale amiabila, prin semnarea de catre angajat a unui angajament de plata.

In conditiile in care tot mai multi angajatori detaseaza angajati in Uniunea Europeana, venim in intampinarea lor si facem toate demersurile necesare pentru intocmirea si depunerea dosarelor in vederea emiterii documentului portabil A1 de catre Casa Nationala de Pensii Publice din Bucuresti sau a prelungirii acestora.

Acoperind toate aspectele privitoare la dreptul muncii, ne dedicam cu acelasi interes tuturor angajatorilor, indiferent de domeniul de activitate sau de numarul de angajati, sens in care aratam ca am oferit, de-a lungul timpului consultanta si reprezentare societatilor din domeniul informatic, manufactura, turism, medical, comert engross si cu amanuntul, contabilitate, outsourcing, constructii si transport.