Drept contravențional

Avocații noștri oferă consultanță juridică de specialitate în cadrul domeniului dreptului contravențional: cadrul legal al aplicării sancțiunii contravenționale, persoanele competente să constate abaterea contravențională și să aplice sancțiunea contravențională, individualirarea sancțiunii raportat la gradul de pericol social al faptei, procedura de comunicare a procesului-verbal de contravenție, procedura de contestare a sancțiunii contravenționale aplicate.

Ne ocupăm de constestarea proceselor verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din punct de vedere al legalității și temeinciei încheierii lor cu privire la regimul circulației pe drumurile publice, raporturile cu Instectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Națională Sanitară Veterninară și pentru Siguranța Alimentelor.

Ne ocupăm de asemenea de obținerea certificatelor de grefă, în vederea ridicării permisului de conducere reținut de către agenții constatatori, ca urmare a aplicării unei sancțiuni contravenționale.

Oferim asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată, având ca obiect plângere contravențională, atât la instanța de fond, cât și în cadrul apelului.

Scrieți-ne pe WhatsApp