Drept penal al afacerilor

Avocații din cadrul Societății civile de avocați Budușan și Asociații sunt alături de clienții noștri societăți comerciale și persoane aflate la conducerea acestora ( administratori, directori, asociați, acționari, etc.), asigurând asistență și reprezentare în fața organelor penale și a instanțelor de judecată în dosare penale având drept obiect infracțiuni economice sau alte infracțiuni aferente dreptului penal al afacerilor, atât în calitate de suspecți ori inculpați, cât și în calitate de părți vătămate ori civile, în funcție de particularitățile fiecărui dosar în parte.

Asigurăm apărarea intereselor clienților noștri în toată gama de dosare penale ce ar putea privi societatea dvs. ori persoanele aflate în conducere, din care amintim implicarea noastră în dosare având drept obiect infracțiunea de evaziune fiscală prevăzută de Legea nr. 241/2005, unde asigurăm asistența clienților noștri încă din momentul întocmirii raportului de inspecție fiscală și infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, unde menționăm în mod special implicarea noastră în dosare privind fraudarea fondurilor europene ( infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităților Europene – Legea nr. 78/2000).

De asemenea, asistăm clienții noștri în dosare privind infracțiuni de înșelăciune ( inclusiv înșelăciune privind asigurările), delapidare, fals și uz de fals, infracțiuni comise de administratori în dauna societății, gestiune frauduloasă, bancrută simplă sau frauduloasă, furt, infracțiuni de drept bancar, constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, fraudă informatică, luare sau dare de mită, trafic de influență, conflict de interese sau deturnare de fonduri.

Ne asigurăm de faptul că audierea clienților noștri se face doar în prezența avocatului, pentru a preveni eventualele abuzuri ale organelor de urmărire penală și pentru a asigura o apărare eficientă la acuzațiile aduse. De asemenea, audierea celorlalte părți implicate ori a martorilor importanți precum și orice act de urmărire penală privitor la clientul nostru va fi efectuat doar în prezența unui avocat din echipa noastră, pentru a asigura apărarea eficientă a intereselor dvs..

Avocații din cadrul echipei noastre vor stabili împreună cu dvs. cea mai bună strategie de apărare încă de la începutul dosarului, pentru a asigura astfel coerența necesară unei apărări eficiente și pentru a evita contradicții care pot dăuna intereselor dvs.

Totodată, o parte importantă din activitatea noastră este centrată pe prevenția penală, respectiv acordarea de consultanță clienților noștri în activitatea lor curentă ori cu privire la anumite tranzacții, cu scopul de a preveni într-o cât mai mare măsură eventuale reinterpretări ulterioare cu privire la legalitatea ori intențiile de bună credință ale dvs. și ale societății dvs.

Având în vedere gradul crescut de sensibilitate al implicării într-un dosar penal, vă asigurăm de faptul că puteți găsi în echipa noastră un partener de încredere, coerent și eficient, dedicat 100% intereselor dvs, care vă va sta alături pe tot parcursul dosarului.

Scrieți-ne pe WhatsApp