Achiziții publice

In contextul existentei unei piete impanzite de autoritati contractante, cu nevoi diverse, numeroase si permanente, dispuse sa cheltuiasca sume considerabile de bani din resurse autohtone sau din fonduri europene, domeniul achizitiilor publice a cunoscut, in ultmiul timp, un trend ascendent.

In plus, incheierea unui contract de achizitie publica sau a unui parteneriat public-privat poate fi un pas important in dezvoltarea si promovarea unei afaceri si poate asigura veniturile unei societati pentru o anumita perioada de timp. Cu toate acestea, este necesar sa fie urmate niste proceduri stricte in vederea obtinerii si derularii unor contract de achizitie publica, ceea ce multe societati prefera sa evite. Cei care o fac insa, deseori apeleaza la sprijin si consiliere de specialitate.

Prin Departamentul creat special in acest sens, avocatii sunt alaturi de clientii nostri, oferindu-le consultanta necesara in vederea pregatirii ofertei, participarii la procedura de selectie si, ulterior, pe toata durata derularii contractului de achizitie publica, indiferent daca acesta are ca obiect execuţia de lucrări, furnizarea de produse sau prestarea de servicii;

Astfel, oferim consultanta juridica cu privire la negocierea, incheierea si executarea contractelor de achizitie publica, precum si consultanta juridica generala cu privire la interpretarea si aplicarea legislatiei achizitiilor publice.

Munca noastra incepe cu mult inainte de momentul derularii unui contract de achizitie publica.P rimul pas il constituie, de cele mai multe ori,  identificarea unor oportunitati de afaceri pentru clientii nostri, in SEAP si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Odata luata decizia de a participa la o procedura de achizitie publica, formulam solicitari de clarificari daca este cazul, pentru a ne asigura ca detinem toate informatiile corecte si complete.

Colaboram cu experti in vedea intocmirii ofertelor de participare, inclusiv in cazul ofertele tehnice si financiare, in asa fel incat sa punem in valoare capacitatea, experienta si profesionalismul clientilor nostri. Alterori, doar verificam ofertele deja intocmite de catre clienti, pentru a ne asigura ca sunt in conformitate cu dispozitiile legale si furnizam raspunsuri la solicitarile de clarificari venite din partea autoritatilor contractante.

Derularea unui contract de achizitie publica nu este nici ea lipsita de probleme, astfel incat ii consiliem pe clienti pe toata durata contractului si la semnarea unor acte aditionale.

Totodata ii sprjinim  si in situatiile in care oferta lor nu este declarata castigatoare, oferind consultanta si reprezentare in fata Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si a instantelor judecatoresti cu privire la eventualele contestatii si plangeri.  Stim cat de scurte si de stricte sunt termenele prevazute de legislatia in materia achizitiilor publice, indiferent ca vorbim de notificarea prealabila sau de contestatii, atat in procedura contencioasa, cat si in cea necontencioasa, si de aceea suntem mereu la dispozitia clientilor nostri, asigurandu-ne ca toate aceste termene sunt respectata.

Nu in ultimul rand, redactam si sustineri actiuni in vederea constatarii nulitatii contractelor de achizitie publica incheiate cu nerespectarea normelor legale sau in vederea obtinerii de daune.